Chinese horoscoop

De Chinese horoscoop heeft ook 12 sterrenbeelden zoals de Westernse, Een Chinees sterrenbeeld wordt niet per periode berekend maar per jaar, elk jaar is er weer een andere sterrenbeeld waarvan de aap het favoriet is onder de Chinezen. Wilt u weten welke Chinese sterrenbeeld u heeft vul dan uw geboortedatum hier onder in het formulier.

Welk Chinees sterrenbeeld ben jij?

Rat

Os

Tijger

Konijn

Draak

Slang

Paard

Geit

Aap

Haan

Hond

Varken

De Chinese horoscoop is een oude traditie die al eeuwenlang in China en andere Aziatische landen wordt gebruikt. In tegenstelling tot de westerse astrologie, die zich richt op de tijd van de geboorte, richt de Chinese horoscoop zich op het jaar van geboorte van een persoon. Dit wordt bepaald door het Chinese dierenriemteken, een cyclus van twaalf dieren die elk twaalf jaar herhaalt.

De twaalf dieren van de Chinese horoscoop zijn de Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Schaap, Aap, Haan, Hond en Varken. Elk van deze dieren wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen en karaktereigenschappen, zoals wijsheid, moed, ambitie, vriendelijkheid, enz. Bovendien wordt elk dierenriemteken geassocieerd met een bepaalde elementen zoals hout, vuur, aarde, metaal, en water.

De Chinese horoscoop wordt vaak gebruikt voor matchmaking en het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen. Men gelooft dat de combinatie van het dierenriemteken en het element van een persoon kan aangeven hoe hij of zij zal presteren in relaties, carrière, en zaken. Bovendien wordt de Chinese horoscoop vaak gebruikt om de compatibiliteit tussen mensen te bepalen, en men gelooft dat sommige combinaties van dierenriemtekens beter samengaan dan andere.

De Chinese horoscoop is ook onderdeel van de Chinese cultuur en wordt vaak gevierd tijdens het Chinese Nieuwjaar, wanneer het nieuwe dierenriemteken begint. Tijdens deze feestdagen worden er vele activiteiten georganiseerd zoals optochten, parades en andere feestelijkheden om de overgang van het oude naar het nieuwe dierenriemteken te vieren.

In samenvatting, de Chinese horoscoop is een oude traditie die zich richt op het jaar van geboorte van een persoon in plaats van de tijd van geboorte. Het gebruikt een cyclus van twaalf dieren en elementen die elk twaalf jaar herhaalt. Het wordt vaak gebruikt voor matchmaking, voorspelling van toekomstige gebeurtenissen en het bepalen van compatibiliteit tussen mensen. Het is ook een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur en wordt vaak gevierd tijdens het Chinese Nieuwjaar.