Chinese sterrenbeeld Tijger

Het sterrenbeeld Tijger heeft de eigenschappen: energiek, bewonderenswaardig, revolutionair, leiderscapaciteiten, onverschrokken, recht op het doel af, kent geen nederigheid, maar ook kwetsbaar voor aanval in de flank, alle schepen verbrandend, ijdel en “alles of niets”.

Relatie gaat goed samen met: Paard, Draak, Hond

Relatie gaat minder samen met: Rat, Os, Tijger, Geit, Varken

Relatie gaat niet goed samen met: Haan, Slang, Aap


Bereken je Chinese sterrenbeeld uit

Het Chinese sterrenbeeld tijger staat bekend om zijn moed, kracht en onafhankelijkheid. Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn vaak gepassioneerd, competitief en hebben een sterke persoonlijkheid.

Volgens de Chinese astrologie zijn tijger-geborenen geboren in de jaren 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 en 2010. Het jaar van de tijger komt eens in de twaalf jaar voor en het is het derde dier in de Chinese dierenriem, na de os.

Omdat het tijger een symbool is van moed en vastberadenheid, worden mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren vaak beschouwd als uitstekende leiders. Ze hebben een sterke wilskracht en zijn bereid om risico's te nemen om hun doelen te bereiken.

Tijger-geborenen hebben de neiging om onafhankelijk te zijn en houden van vrijheid. Ze zijn erg creatief en hebben vaak een sterke artistieke kant. Ze hebben ook een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en zijn bereid om op te komen voor degenen die zij als zwakker beschouwen.

In de Chinese astrologie wordt geloofd dat het dragen van amuletten met het symbool van de tijger geluk en bescherming kan bieden aan degenen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren. Ook wordt gezegd dat het dragen van kleuren als oranje, geel en groen gunstig is voor tijger-geborenen.

Kortom, het Chinese sterrenbeeld tijger vertegenwoordigt moed, vastberadenheid en onafhankelijkheid. Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn uitstekende leiders met een sterke wilskracht en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.

Rat

Os

Tijger

Konijn

Draak

Slang

Paard

Geit

Aap

Haan

Hond

Varken