Het dertiende sterrenbeeld:
De Slangendrager

Als u geïnteresseerd bent in astronomie en vaak horoscopen van sterrenbeelden leest, weet u waarschijnlijk al dat er twaalf sterrenbeelden bestaan die zijn gekoppeld aan de geboortedag van een persoon. Deze sterrenbeelden zijn onder andere Maagd, Weegschaal, Schorpioen en Tweelingen. Echter, recent onderzoek heeft aangetoond dat er een dertiende sterrenbeeld is ontstaan, genaamd Slangendrager. Dit is een opvallende ontdekking die velen lang niet geloofden, maar nu blijkt het toch waar te zijn. In dit artikel vertellen we u alles over dit nieuwe sterrenbeeld.

Waar komt dit dertiende sterrenbeeld ineens vandaan?

Het dertiende sterrenbeeld, Slangendrager, is een recent ontdekt sterrenbeeld dat ontstaan is door een verandering in de manier waarop we naar de hemel kijken. Om te begrijpen waar dit sterrenbeeld vandaan komt, moeten we teruggaan naar ongeveer 3.000 jaar geleden. Destijds besloten de Babyloniërs om het dertiende sterrenbeeld, Slangendrager, uit hun astrologische systemen te verwijderen, hoewel er wel al dertien sterrenbeelden waren ontdekt.

De reden hiervoor is dat de Babyloniërs toen al een kalender hadden die uit twaalf maanden bestond. Om deze kalender te synchroniseren met de astrologische systemen, besloten ze om de twaalf maanden aan de twaalf bestaande sterrenbeelden te koppelen, in plaats van het dertiende sterrenbeeld. Dit was een praktische keuze, geen ideologische.

Het is belangrijk om te weten dat de Babyloniërs het dertiende sterrenbeeld niet wilden verhullen of ontkenning. Ze erkenden dat er dertien sterrenbeelden waren en de beslissing om er een te verwijderen was louter praktisch. Nu we de oorsprong van het dertiende sterrenbeeld kennen, vertellen we u graag meer over de specifieke eigenschappen en betekenissen van het sterrenbeeld Slangendrager.

Wat betekent het dertiende sterrenbeeld slangendrager precies?

Het erkennen van het dertiende sterrenbeeld, Slangendrager, zou significante veranderingen teweegbrengen in de manier waarop we naar astrologie kijken. Alle bestaande sterrenbeelden zouden verschuiven en degenen die tussen 29 november en 17 december geboren zijn, zouden niet langer Boogschutter of Schorpioen als hun officiële sterrenbeeld hebben. Gelukkig weten we dat astrologen graag vast willen houden aan de twaalf bestaande horoscopen, ondanks speculaties over het bestaan van een dertiende sterrenbeeld, Slangendrager. In 2011 heeft de Minnesota Planetarium Society zelfs een officieel voorstel gedaan om het dertiende sterrenbeeld te erkennen, maar dit is afgewezen.

Dit betekent echter niet dat er grote veranderingen in de horoscopen zullen zijn voor degenen die Boogschutter of Schorpioen zijn en misschien toch Slangendrager blijken te zijn. Dit komt omdat Slangendrager een soort mengsel van de eigenschappen van Boogschutter en Schorpioen blijkt te zijn. Dus als u Boogschutter of Schorpioen bent en ook Slangendrager blijkt te zijn, zal uw karakter niet drastisch veranderen.

Ophiuchus, Slangendrager

Wat zijn de eigenschappen van een slangendrager?

Een persoon die onder het dertiende sterrenbeeld, Slangendrager valt, of officieel Ophiuchus genoemd, wordt beschreven als iemand die vastberaden is en hoge verwachtingen voor zichzelf heeft. Slangendragers staan symbool voor balans en eenheid tussen mannen en vrouwen. Bovendien zijn ze nieuwsgierig en creatief, volgen ze hun passies en streven ze naar geluk, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving. Dit zijn de positieve eigenschappen van een Slangendrager, maar zoals elk sterrenbeeld heeft ook de Slangendrager negatieve eigenschappen.

Een Slangendrager kan bijvoorbeeld wantrouwig zijn en kan snel reageren als er een conflict of ruzie is. Aan de andere kant, heeft de Slangendrager een groot hart en is vol liefde, dus een ruzie is vaak snel bijgelegd. Nu weet u alles over de Slangendrager, de geschiedenis ervan en de positieve en negatieve eigenschappen. Het is echter waarschijnlijk dat we in de toekomst zullen blijven werken met de twaalf bestaande sterrenbeelden die we al kennen.