Sterrenbeeld Boogschutter ♐︎

23 November / 21 December

Boogschutter

Optimistisch en positief past als een jasje bij de Boogschutter. Ze hebben een zeer optimistische aard en zijn ervan overtuigd dat de toekomst geluk in zich heeft. Ze maken zich niet druk over eventuele emoties. Ze willen graag leren en de wereld ontdekken, waarbij ze altijd het positieve verwachten.

Zorgzaam

Een Boogschutter wil er alles aan doen om de medemens gelukkig te maken. Ze zijn heel gul met hun gunsten en vriendelijkheid. Ze verwachten hier geen gunsten voor terug. Een Boogschutter laat vaak geen emoties aan de buitenwereld zien, hierdoor past een zorgzaam beroep goed bij ze.

Vrijheid

Een Boogschutter is graag onafhankelijk. Ze gaan de weg die hen gegeven wordt op eigen wijze, en zullen op die weg constant zoeken naar nieuwe dingen en wijsheid. Vrijheid is heel belangrijk voor een Boogschutter. Ze zullen een keuze altijd maken op basis van de hoeveelheid vrijheid deze keuze hen aangeeft. Wanneer iets teveel aanpassingsvermogen van hen vraagt, zullen ze hier niet voor kiezen.

Energie

Een Boogschutter wil zijn/haar energie steken in de positieve dingen in het leven. Ze willen graag snel resultaat zien en als dit niet snel genoeg komt, raken ze verveeld. Er wordt dat al snel besloten om hun energie in iets nieuws te steken, want in het negatieve wil een Boogschutter niet blijven hangen. Wanneer ze gekwetst worden door een egoïstische actie van een medemens, zal dit pijn doen, maar de Boogschutter zal hier niet lang last van hebben. Ze kiezen er al snel voor om het gekwetste gevoel naast zich neer te leggen en hun energie te gebruiken voor de positieve dingen in het leven.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden