Sterrenbeeld Leeuw ♌︎

23 Juli / 23 Augustus

Leeuw

Een leeuw is de koning van de dieren en zo is het ook met iemand die geboren is onder het sterrenbeeld Leeuw. Ze zijn erg toegewijd aan zichzelf en hun koninkrijk. Dit koninkrijk is voor elke Leeuw weer anders, voor de één is dit het werk, voor de ander hun (t)huis of de partner. Een Leeuw vindt het erg belangrijk wat andere mensen vinden van hen. Hun imago moet goed zijn, het liefste zo hoogstaand mogelijk. Dit imago zal een Leeuw beschermen op alle mogelijke manieren.

Wereldverbeteraar

Een leeuw zal altijd proberen om de wereld beter te maken, zowel hun eigen wereld om hen heen, als de complete wereld voor het hele mensdom. Ze zoeken naar het gevoel dat ze iets bereikt hebben en hier willen ze concrete stappen voor zetten. Ze willen graag met daden actie ondernemen en minder met denken en vergaderen.

Dramatiek

Een Leeuw houdt van dramatiek, zowel in woninginrichting als gesprekken of situaties. Wanneer het ergens saai is, kan een Leeuw ervoor kiezen om dit om te gooien met een hoop dramatiek of extravagantie. Aan de andere kant kan een Leeuw heel goed bevelen opvolgen en zich voegen naar de wensen van de baas. De waardering van de baas is wel nodig, want het trotse gevoel van de Leeuw moet blijven.

Aandacht

De Leeuw is dol op aandacht. Zowel gemaakte als echte aandacht zijn belangrijk voor de Leeuw, ze willen zich gezien en gehoord voelen. Complimenten ontvangen ze graag. Een Leeuw is dol op het grootse van het leven en houdt niet van tweederang of tweedehands.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Horoscopen voor Leeuw

Lees hier jou daghoroscoop Leeuw, Weekhoroscoop voor Leeuw of maandhoroscoop voor Leeuw.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden