Sterrenbeeld Maagd ♍︎

24 Augustus / 23 September

Maagd

Een Maagd is een heldere denker en heeft de neiging op logica af te gaan. Hierdoor worden de emoties en gevoelens genegeerd en staat een Maagd ook wel bekend als een koele kikker. Een Maagd denkt analytisch en probeert op die manier dingen te verbeteren. Aan de buitenkant ziet een Maagd er heel rustig en bedaard uit, terwijl er ondertussen veel wordt nagedacht en alles van verschillende kanten wordt belicht. Door dat rustige uiterlijk is het heel lastig in te schatten hoe een Maagd zich voelt of wat er in een Maagd omgaat.

De lat hoog leggen

Een Maagd heeft de neiging om de lat hoog te leggen en constant te zoeken naar hoe dingen nog beter kunnen. Ze zullen hierbij geen slechte intenties hebben, maar meestal het goede zoeken. Ze zijn heel reëel ingesteld en proberen zo elk probleem van elke kant te analyseren. Een besluit nemen is moeilijk voor hen, omdat ze zeker willen weten dat ze alle opties overwogen hebben. Hierdoor worden besluiten soms niet of op een trage manier genomen. Dit kan ergernis bij medemensen oproepen.

Eigen gevoelens

Een Maagd houdt van analyseren, maar houdt er absoluut niet van om de eigen gevoelens te analyseren. Hierdoor zeggen ze vaak dat het goed met ze gaat, zodat ze niet over hun eigen gevoel hoeven na te denken. Op deze manier kan er voorbij worden gegaan aan belangrijke gevoelens, die eigenlijk wel besproken zouden moeten worden. Binnen een relatie zal de Maagd moeten aangeven wanneer hij/zij klaar is om over gevoelens te praten en hierop zal de wederpartij moeten wachten.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Horoscopen voor Maagd

Lees hier jou daghoroscoop Maagd, Weekhoroscoop voor Maagd of maandhoroscoop voor Maagd.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden