Sterrenbeeld Ram ♈︎

22 Maart / 22 April

Ram

De Ram is het eerste teken op de dierenriem. Het is een symbool van de lente, wat je kunt koppelen aan energievol, impulsief gedrag en onafhankelijkheid. Iemand met het sterrenbeeld Ram is erg op zichzelf gericht waardoor hij egocentrisch lijkt. Ook zijn ze vaak ondernemend, levendig en spraakzaam. Een ram heeft van nature de neiging om het leven als een avontuur te zien en het leven op die manier te leven. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en komen tot hun recht als alle ogen op hen gericht staan. Sterke leiders zijn vaak onder het sterrenbeeld van de Ram.

Eerst nadenken, dan doen

Dit spreekwoord komt bij een Ram niet in zijn woordenboek voor. Een Ram laat vaak impulsief gedrag zien en hierdoor doen of zeggen ze dingen waar ze later spijt van krijgen. Een Ram duikt ergens vol in en heeft duidelijke doelen voor ogen, maar als het te lang duurt voordat het succesvol is, kan een Ram zijn interesse verliezen en opgeven. Zolang het spannend blijft, is de Ram aanwezig met volle inzet, maar als de spanning weg is, is ook de Ram vaak verdwenen.

Bewondering

Een Ram heeft bewondering nodig, ook in de relationele sfeer. Een Ram groeit van complimenten, meer dan andere sterrenbeelden, en hebben het nodig dat iemand naar hen opkijkt om wie ze zijn. Het gaat hen dan niet alleen om uiterlijk, maar juist ook om hun verstand of karakter. Wees het niet in alles met hen eens, want als een Ram zich gaat vervelen in een relatie, is het einde waarschijnlijk nabij.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Horoscopen voor Ram

Lees hier jou daghoroscoop Ram, Weekhoroscoop voor Ram of maandhoroscoop voor Ram.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden