Sterrenbeeld Steenbok ♑︎

22 December / 20 Januari

Steenbok

Een Steenbok is ambitieus, ze stellen zich een duidelijk doel voor ogen en zoeken naar het betekenisvolle in het leven. Daarnaast hebben ze een groot geduld, waardoor het lijkt alsof ze dingen voorzichtig ondernemen. Dit is echter niet waar, ze proberen op alle mogelijke manieren informatie te verzamelen, zodat ze via de juiste weg hun uiteindelijke doel kunnen bereiken. De drijvende kracht hierachter is de enorme behoeft aan veiligheid, op financieel en materieel vlak.

Evalueren

Een Steenbok evalueert alles. Ze onderzoeken bij elke beslissing die genomen moet worden de voor- en nadelen. Bij deze structuur voelt een Steenbok zich veilig. Ze staan bekend om hun zelfdiscipline en verantwoordelijkheid. Voor de medemens lijken ze soms zelfs saai, maar dit zijn ze zeker niet. Een Steenbok wil zeker weten dat iets gedaan wordt en zich niet druk hoeven te maken of iets wel of niet gedaan wordt, daarom doen ze het vaak liever zelf. Achteraf zullen ze zichzelf evalueren om te bezien of dit de beste oplossing was. Hun onafhankelijkheid is, door deze eigenschap, groot.

Melancholie

Een Steenbok heeft een constant gevoel van melancholie, hierdoor voelen ze zich niet waardig. Om hun waarde wel te bewijzen, hebben ze de structuur en het werk nodig. Daarnaast moeten ze gaan leren om van zichzelf te gaan houden. Wanneer ze dit geleerd hebben, komt er ruimte voor plezier en blijheid in het leven en kunnen ze de melancholie achter zich laten.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden