Sterrenbeeld Tweelingen ♊︎

21 Mei / 21 Juni

Tweelingen

Iemand die geboren is onder het sterrenbeeld Tweelingen staat bekend als een sociaal iemand, ze zijn goed met woorden en hebben belangstelling voor alles. Ze houden graag in de gaten wat er om hen heen allemaal gebeurt, hierdoor worden ze ook wel bestempeld als nieuwsgierig. Doordat ze belangstelling hebben voor veel dingen, kunnen ze ook over heel veel dingen wat vertellen. Ze vormen zich een mening over bepaalde dingen en durven die mening te uiten. Ze zijn vaak op de hoogste van de laatste nieuwtjes.

Gebrek aan doorzettingsvermogen

Een Tweeling heeft niet veel doorzettingsvermogen, waardoor iemand oppervlakkig overkomt. Door de oppervlakkigheid wordt er soms te snel een mening gevormd, zonder dat ze ‘van de hoed en de rand weten’. Hierdoor denkt een Tweeling alles te weten, terwijl dit niet altijd het geval is.

Evenwicht

Een Tweeling is constant op zoek naar iets nieuws. Ze raken al snel verveeld als dingen teveel op hetzelfde lijken, ze zijn allergisch voor sleur. Maar doordat ze constant op zoek zijn naar nieuwe dingen, en nieuwtjes staan ze ook voortdurend onder druk. Wanneer die druk teveel oploopt kan het misgaan en daarom moet de Tweeling op zoek naar evenwicht voor zichzelf. Een evenwicht in sleur en nieuwe spanning.

Relatie

Een tweeling heeft een trouw en betrouwbaar persoon naast zich nodig, omdat ze zelf constant op zoek naar spanning en nieuwe dingen lijken te zijn. Als het vertrouwen geschaad wordt, zal dit niet meer goed komen. Een tweeling is geïnteresseerd in alles, maar zeker als iemand veel kan vertellen over een bepaald onderwerp, is de aandacht van de Tweeling gevangen.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden