Sterrenbeeld Waterman ♒︎

21 Januari / 19 Februari

Waterman

Een Waterman is persoon vol tegenstellingen. Ze zijn geïnteresseerd in alles, vormen zich nieuwe meningen en laten zich niet van de wijs brengen door meningen van anderen. Ze zijn graag alleen, maar houden ook van sociale contacten. Ze zoeken uiteenlopende mogelijkheden. Vrijheid is enorm belangrijk voor een Waterman, vrijheid om alles te onderzoeken en te proberen.

Een Waterman heeft communicatie nodig, om zo alle ideeën en meningen uit te kunnen spreken. In de communicatie wil de Waterman opgescherpt worden, meepraten is uit den boze.

Eigenwijs

Een Waterman doet graag dingen op eigen wijze, waarbij ze ervan overtuigd zijn dat hun manier de enige goede is. Ook als ze hierin veel tegenstand krijgen, zullen ze vasthouden aan hun eigen wijze. Soms weten ze zelf, dat wat ze doen verkeerd is, en toch zullen ze doorgaan op de ingezette weg. Ze willen het hoofd niet buigen.

Zoekend naar wijsheid

Een Waterman zoekt het hele leven naar wijsheid, ze worden gedreven door intelligentie en niet door hun gevoelens. Een Waterman heeft weinig vertrouwen in de eigen gevoelens en reageert vaak vanuit het intellect. Ze verzamelen zoveel mogelijk informatie om op die manier zich een mening over iets te vormen, en zich niet te hoeven laten leiden door hun eigen gevoelens.

Confronterend

Een Waterman houdt ook geen rekening met de gevoelens van een ander. Hierdoor kan een opmerking van een Waterman soms schokkend zijn. Wanneer je in je achterhoofd houdt, dat een Waterman geen kwade zin heeft, en niet vanuit de emotie reageert, lukt het vaak om de confronterende opmerking in perspectief te zien.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden