Sterrenbeeld Weegschaal ♎︎

24 September / 23 Oktober

Weegschaal

De Weegschaal is een harmonieus persoon met het leven in balans. Ze hebben de eigenschap in zich om dingen vanuit een ander te bekijken, waardoor ze invoelend zijn. Het zijn goede luisteraars en het is makkelijk om vriendschap te sluiten met een Weegschaal. Een Weegschaal houdt ervan om een groep mensen om zich heen te hebben. Ze zullen in het midden van deze groep willen staan, zodat ze aandacht en bewondering op kunnen eisen.

Intelligent

Door hun lakse houding is het niet duidelijk hoe intelligent een Weegschaal eigenlijk is. Vaak zijn het zeer intelligente personen, die dit uiten in hobby’s en creativiteit. Ook kiest een Weegschaal er vaak voor om artistiek werk te verrichten, waardoor er geld verdient wordt met de hobby. Een Weegschaal is ondernemend, vaak met groot succes. De ideeën zijn origineel, waardoor het ze lukt om er meerdere mensen voor warm te laten lopen. Ze hebben wel iemand naast zich nodig, dit omdat hard werken niet vanuit henzelf komt. Een Weegschaal strijdt niet ergens voor, maar doet alleen de dingen die op hun pad terechtkomen.

Wie ben ik?

Een Weegschaal verbergt de eigen gevoelens om aan het ideale plaatje te voldoen, en om orde in het geheel te bewaren. Hierdoor komt een Weegschaal moeilijk bij de eigen gevoelens. Ze weten niet meer wat van henzelf is of wat ze opgeroepen hebben. Een Weegschaal is vaak onzeker over zichzelf en zoekend naar de puzzelstukjes over zichzelf. Dit zoeken ze vaak bij andere mensen. Ze hopen op goedkeuring en waardering en hebben hierdoor moeite met ‘nee’ zeggen.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier alle 12 sterrenbeelden van de westernse dierenriem.

Alle sterrenbeelden

Bekijk hier meer sterrenbeelden